Palacio Valeriola

La Fundació Hortensia Herrero ha decidit que aqueixa podria ser l’ocupació de l’emblemàtic edifici del Palacio Valeriola, adquirit a principis de 2016 per la pròpia Hortensia Herrero, si es reben les llicències administratives pertinents. Per a desenvolupar aqueix espai cultural, el conjunt d’edificis seria sotmès a un procés de rehabilitació integral amb l’objectiu de salvar i assegurar la seua estructura, recuperant el seu valor patrimonial, i adaptar-ho per a la realització de les diverses activitats que es pogueren desenvolupar.

Aquest centre cultural acolliria tant la col·lecció privada d’art de la pròpia Hortensia Herrero com a exposicions temporals d’artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, així com conferències i diverses activitats culturals promogudes per la Fundació.

El Palacio Valeriola és un edifici d’estil neoclàssic situat en el carrer del Mar i va ser construït a principis del segle XVII sobre les restes de l’antiga jueria de València. La intervenció integral en l’edifici seria duta a terme per l’estudi valencià ERRA arquitectura i preveu dotar al centre cultural d’una superfície construïda de 3.500 metres quadrats per a poder desenvolupar les seues activitats.

«València té un potencial cultural enorme. L’objectiu és que aquest Palau de **Valeriola siga un lloc de trobada per al món de la cultura i l’art, que siga accessible i visitable. El propi edifici és part important del patrimoni històric valencià i ens agradaria, tant el continent com el contingut que alberg, a l’abast i gaudi de tots», va explicar Hortensia Herrero.

Amb aquesta nova infraestructura, València comptaria amb un nou espai dedicat a l’art contemporani i se sumaria així a la tendència d’altres ciutats europees, que expliquen tant amb museus públics com amb fundacions privades sustentades per molt diversos mecenes.

Ruïnes del Circ Romano

A més de les exposicions i activitats que es realitzarien en el Palau de **Valeriola, els visitants del mateix tindrien un altre al·licient per a acostar-se. En les primeres actuacions s’han descobert les ruïnes de l’antic circ romà de València i la intenció de la Fundació és que aqueixes ruïnes quedaren integrades en la rehabilitació, de manera que pogueren ser visitades.

Quant a la data d’inici de les obres, la Fundació es troba a l’espera de rebre les preceptives llicències per part de les administracions públiques.

Els primers moviments s’han produït ja amb el trasllat de les set palmeres que es troben en el pati interior. La destinació de les mateixes serà doble. D’una banda, unes seran donades a la ciutat de València i unes altres seran plantades a l’entorn de l’**Alqueria del **Basket que s’inaugurarà en els pròxims dies.

La Fundació Hortensia Herrero ha desenvolupat en els últims anys una destacada labor de mecenatge cultural amb l’objectiu de protegir i promoure el patrimoni històric artístic de la Comunitat Valenciana. La rehabilitació de l’església de Sant Nicolás i la del Col·legi de l’Art Major de la Seda han sigut les seues dues actuacions més recents.

La presidenta de la Fundació, Hortensia Herrero, ha invertit més de nou milions d’euros del seu patrimoni personal en aquestes actuacions, a més de recolzar altres iniciatives i programes destinats a l’impuls de la dansa i la cultura.